Beszélgetés az e-könyvkiadásról

Startup Stock Photos2015. április 8-án egy tucat írópalánta fergetegesen jót és informatívat beszélgetett Alcser Norbival, a Publio ügyvezetőjével az e-könyvkiadás és magánkiadás különböző kérdéseiről.

(Ha még nem ismered a Publiót, azt fontos tudni róla, hogy egyfajta magánkiadói ügynökségként teszik lehetővé, hogy a könyved felkerüljön egy csomó e-könyvesboltba (az összes nagyobb boltba), illetve nyomtatott könyvet is csinálnak neked, amit a saját weboldalukon lehet megrendelni. Az e-könyv megjelentetést ingyen vállalják, de nagyjából feleannyi jutalékot adnak, mintha közvetlenül töltenéd fel a könyvedet az adott portálokra, azonkívül 8 évre elkérik a kiadási, terjesztési jogodat (nyomtatott könyvre is). Ha érdekel az e-könyvkiadás, olvasd el az erről szóló könyvemet, mielőtt bármibe is belekezdesz!)

Körülbelül 1000 szerzőjük van, így aztán Norbi nagyon jól rálát az e-könyves (és a nyomtatott) piacra. Felvetődött például az a kérdés, hogy mit is árulunk? A könyvünket vagy saját magunkat? És van benne igazság, hogy az olvasók keresik a megszokott, biztonságot nyújtó stílust, az ígéretet, hogy jól fognak szórakozni. Tehát ha nemcsak egy, hanem több könyvet akarunk írni, akkor igenis magunkat (is) el kell adni a könyvvel együtt.

Beszélgettünk arról is, hogy kis hazánkban nem divat, hogy értékeljük az olvasmányainkat, valamint arról, mi alapján vesz a magyar olvasó könyvet; mennyit számít, ha megjelenik a könyvünk nyomtatva; mennyibe kerüljön az e-könyv; lesz-e olyan, hogy az e-könyv élre tör? Olvasd el a teljes cikket itt!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s